Bestuurslid Jeroen Bakker: “Vele handen maken licht werk”

08 maart 2024


Tennisvereniging Nieuwland bestaat 20 jaar. Onze club heeft een eigen sportcomplex en telt momenteel zo’n 350 leden. Al die leden leveren een bijdrage aan het reilen en zeilen van de vereniging. Door zitting te nemen in het bestuur bijvoorbeeld, door actief te zijn in één van de commissies, of door de verplichte drie diensten in een clubjaar te vervullen. In een serie korte interviews stellen wij enkele leden voor die al jaren flink de schouders zetten onder de jarige TVN.
 
Aflevering 1: Jeroen Bakker
Hij is letterlijk niet over het hoofd te zien, de lange Jeroen Bakker. Rustig van karakter en een innemende persoonlijkheid. Al jaren loopt hij met veel plezier rond bij TVN, maar zonder tennisracket... Het tennisspel laat hij graag over aan zijn vrouw Angelique. Jeroen geniet van het kijken naar haar wedstrijden en die van anderen. En zo is hij er eigenlijk ook heel geleidelijk in gerold, in het vrijwilligerswerk voor de club die hem ook een flinke, hechte vriendenkring heeft opgeleverd.
 
“Ik heb enkele jaren achtereen geholpen bij het jaarlijkse Open Toernooi, dan leer je snel heel veel leden kennen.” Jeroen maakte ook altijd aantrekkelijke filmpjes en beelden met zijn smartphone van dat grootste toernooi van TVN. Opnamen die daarna volop geliked werden door volgers op de diverse social media kanalen.
 
Jeroen, in het dagelijks leven manager bij McDonald’s, geniet van het actief voor TVN zijn naast zijn drukke baan. “Het is ontspannend en ik vind het gewoon leuk om overal te helpen. En vele handen maken licht werk, hè. En er is bij onze vereniging altijd wel wat extra’s te doen.”
 
Toch stopt Jeroen in april als algemeen bestuurslid na zes jaar. “Meepraten en -beslissen in het bestuur geeft mij veel voldoening. En het is eigenlijk maar een uurtje vergaderen in de maand.” Dat wil hij graag ook zijn opvolger meegeven. ‘’In mijn baan ben ik het gewend om snel te schakelen en te plannen.”
 
Het terugtreden betekent gelukkig niet dat Jeroen niet actief blijft voor de club. “Ik blijf TVN een warm hart toedragen, dus er zal zeker wel weer een klus op mijn pad komen. En ik blijf natuurlijk supporter van de tennispotjes van mijn vrouw.”
(Tekst: Ton Koetsier)
 
 
Jeroen Bakker bij de nis in de kantine waarin de ingelijste foto’s hangen van de Vrijwilligers van het Jaar. (Foto: Ton Koetsier)

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 455 0654

Tennispark Nieuwland

Nieuwlandseweg 4 gebruik nr 8 voor navigatie!
3824 XT Amersfoort

KVK-nummer

41190643