Wedstrijden

Het is erg leuk en leerzaam om naast de tennislessen en het vrij spelen ook wedstrijden te spelen. Daarom bieden we op zondag aan alle jeugd de mogelijkheid om mee te doen met de competitie. De competitie is voor al onze jeugdleden gratis. De categorieën groen en junioren moeten de benodigde tennisballen wel zelf betalen. 

De competitievormen zijn:

•    De rode competitie
•    De oranje competitie
•    De groene competitie
•    Competitie junioren 11 t/m 14 jaar, gemengd
•    Competitie junioren 13 t/m 17 jaar, meisjes, jongens en gemengd

TV Nieuwland hanteert het beleid dat alle jeugd van het rode en oranje tennisniveau meedoet met de competitie. Voor de rode en oranje competitie hoef je je dus niet in te schrijven. Dat regelt de club. Voor deze competitievorm word je samen met andere spelers van de vereniging ingedeeld in een team en ga je de strijd aan tegen clubs uit de regio. In de periode van eind maart t/m juni zijn er acht competitiedagen; in het najaar zijn er meestal vijf competitiedagen in de periode september/oktober. De competitie vindt in principe op zondagochtend plaats. De rode en oranje competitie zijn afgestemd op het niveau van de kinderen. Het is een hele leuke en informele manier om met tenniswedstrijden vertrouwd te raken.

Alle jeugdleden van het niveau groen of junioren kunnen zich inschrijven voor de groene of junioren competitie. Ook deze competitievormen kennen een voorjaars- en najaarsvariant. In het voorjaar wordt ongeveer zeven keer gespeeld in april t/m juni en in het najaar vijf à zeven keer in september t/m oktober. Je kunt je voor één of beide competities opgeven.

Junior-Senior toernooi (ook wel Ouder-Kind toernooi genoemd)
Als het even kan organiseren we in juli of augustus het Junior-Senior toernooi (ook wel Ouder-Kind toernooi genoemd). Je speelt dan samen met je vader, moeder, opa, oma, buurman, vriendin van je ouders of welke volwassene dan ook mee met dit superleuke en leerzame tennistoernooi. Bij dit toernooi gaan we uit van een dubbel bestaande uit een senior en een junior speler. Minstens één speler van het duo moet lid zijn van TV Nieuwland. Bij voldoende deelname wordt dit toernooi georganiseerd voor zowel niveau rood, oranje, groen als junioren. Het niveau van de jeugdspeler is bepalend voor de indeling.

Clubkampioenschappen
Eind maart (meestal in week 13) organiseert TV Nieuwland de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de jeugd. Dit is vlak voordat de voorjaarscompetitie begint en dus een hele goede manier om wedstrijdritme op te doen en te oefenen voor de competitie. Deze kampioenschappen staan elk jaar weer garant voor een gezellig tennisfestijn. Jij doet toch ook mee om de prachtige titel van clubkampioen te bemachtigen? Maar je doet natuurlijk vooral mee voor de sportieve wedstrijden, gezelligheid en om je clubleden beter te leren kennen. De grootste beker van het toernooi is de felbegeerde sportiviteitsprijs. Deze wisselbeker wordt jaarlijks aan de meest sportieve deelnemer van het toernooi uitgereikt. 

TV Nieuwland Easy Active Open Jeugdtoernooi
Voor de jeugd tot 18 jaar is er het jaarlijkse TV Nieuwland Easy Active Open Jeugdtoernooi. Dit toernooi vindt plaats in week 23 (juni). Dit is net na de voorjaarscompetitie en je bent dus nog goed in vorm. We doen ons best om iedereen minimaal twee partijen per onderdeel te laten spelen. Ken je iemand van een andere tennisvereniging? Dan is dit jouw kans om samen te dubbelen of te mixen. Maar je mag natuurlijk ook gewoon alleen meedoen of samen met een ander clublid.

Andere evenementen
Naast de genoemde toernooien organiseren we ook nog andere evenementen. Informatie daarover ontvang je via de mail, KNLTB ClubApp, Instagram of via de trainers en jeugdcommissie. 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 455 0654

Tennispark Nieuwland

Nieuwlandseweg 4 gebruik nr 8 voor navigatie!
3824 XT Amersfoort

KVK-nummer

41190643