Tennislessen

De tennislessen bij TV Nieuwland worden verzorgd door tennisschool  Heinerman Tennis. De lessen zijn alleen voor leden van TV Nieuwland.

Lessen senioren (vanaf 18 jaar)
De zomertraining bestaat uit 17 lessen die jaarlijks begin april starten.

De wintertraining bestaat uit 19 lessen die jaarlijks begin oktober starten.

Er wordt getraind in groepen van bijvoorbeeld 4, 6 of 8 personen of in een privétraining. Lessen vinden zowel overdag als ’s avonds plaats en vooral op doordeweekse dagen. Het is ook mogelijk in het weekend te trainen. Op de website van Heinerman Tennis vind je meer informatie over de tennislessen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met [email protected]. Je kunt ook contact opnemen met het bestuur.

Lessen jeugd
Jeugdleden hoeven voorafgaand aan de zomer- en wintertraining alleen hun beschikbaarheid aan te geven (via het inschrijfformulier op de site van Heinerman Tennis). Het lidmaatschap voor de jeugd is namelijk inclusief een jaartraining van 36 lessen o.b.v. één les per week in een groep van 8 personen. De groepen kunnen bij de wintertraining opnieuw worden ingedeeld i.v.m. gewijzigde roosters en/of progressie van het kind.

We hebben voor deze opzet gekozen, omdat we verwachten jeugdleden hiermee enthousiaster te krijgen en te houden voor tennis. Technisch is tennis een moeilijke sport. Daarom is het belangrijk les te nemen én veel te spelen. Net als bij andere sporten. Hoe vaker je speelt, hoe beter het gaat, hoe groter het spelplezier! Ervaringen van andere tennisverenigingen die met deze opzet werken zijn positief.

Jeugdleden die 2 keer per week willen lessen kunnen dit aangeven. De kosten voor een tweede training komen bovenop het jaarlidmaatschap. Hiervoor geldt een gereduceerd tarief: € 211 voor 36 lessen (in een groep van 8 personen) of €100,- voor 17 (zomer)lessen en €111,- voor 19 (winter)lessen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met [email protected]. of de jeugdcommissie via [email protected].
 
Tenniskids programma      
Tennisschool Heinerman verzorgt de jeugdlessen volgens het Tenniskidsconcept van de KNLTB: het aanleren van de juiste tennistechnieken aan kinderen, aangeboden op een voor kinderen hele leuke en speelse wijze. Volgens het Tenniskids programma wordt er gespeeld met speciale ballen en op kleinere banen, waardoor kinderen het spel makkelijker en sneller leren. De kinderen worden ingedeeld in trainingsteams op basis van niveau en leeftijd.

De trainers

Johan Madsen

"Op 10 jarige leeftijd ben ik lid geworden van de tennisvereniging Het Spieghel te Bussum. Ik combineerde dat in die tijd met voetbal, AJAX – jeugd opleiding. Op mijn 17de jaar heb ik de overstap gemaakt naar Het Melkhuisje. In mijn begin jaren ben ik twee keer districtskampioen van Utrecht categorie 3 geweest en heb ik de 3de plaats behaald bij de nationale kampioenschappen voor Categorie 3-spelers. Daarna ben ik doorgegroeid en heb ik ca. 10 jaar in de top van de Nederlandse tenniscompetitie gespeeld in de eredivisie en de hoofdklasse. In die tijd was mijn ranking 1. Ook heb ik als 1-speler diverse toernooien in het binnen- en buitenland gespeeld. en heb de titel Nationaal Kampioen 40+ op mijn naam staan.Bij de KNLTB heb ik mijn opleiding gevolgd voor tennistrainer A en B. Ik volg nog jaarlijks diverse door o.a. de KNLTB georganiseerde applicatiecursussen. Ik ben begonnen als trainer bij Het Spieghel. Daarna was mijn werkterrein vooral binnen ’t Gooi en district Utrecht. Ik heb vele kinderen opgeleid tot goede en enthousiaste B-spelers. Mijn laatste vereniging waar ik trainingen heb gegeven is TC 't Laer.Mijn doel is het spelniveau te verbeteren, bij zowel de junioren als de senioren. Ik zal veel aandacht schenken aan techniek, aan spelbeleving (plezier) en maatwerk, de individuele ontwikkeling van de speler. Ik zet me ook in voor binding binnen de vereniging. Voor mij is de waarde van een club gelegen in het feit dat men samen herinneringen op kan halen."

 

Vincent Koopman

"Ik ben Vincent Koopman, tennis al vanaf mijn 7de jaar en heb veel competitie en toernooien gespeeld. Inmiddels ben ik 42 jaar lid van LTV Lockhorst en speel daar nog met veel plezier. In het dagelijks leven ben ik freelance cameraman, en was op zoek naar een “nieuwe” uitdaging. Waarom niet van je hobby je werk maken. Er is geen moment geweest dat ik op de baan stond dat ik het niet naar mijn zin had. Zo ben ik in 2020 bij de KNLTB begonnen met de opleiding tot tennistrainer.  Ik haal heel veel energie uit lesgeven en vind het prachtig om progressie te zien bij een tennisser. Sociaal denk ik dat ik erg sterk ben en vind het dan ook leuk om op een duidelijke en begrijpelijke manier leerlingen iets bij te brengen.  Neem gerust contact met Heinerman tennis op als je denkt dat ik de persoon ben waar je les van wilt hebben."   

Suus Stalenhoef

"Ik ben Suus, 18 jaar oud en ik woon in Amersfoort. Op mijn achtste ben ik gaan tennissen op TV Nieuwland. Elk jaar werd ik een beetje fanatieker en kreeg ik meer passie voor de tennissport. Naast tennisleraar zie je me dan ook graag op de baan voor mijn eigen ontwikkeling. Vorig jaar ben ik lid geworden op ULTC Iduna om me verder te verbeteren als tennisspeler. Aankomend competitieseizoen ga ik daar 2e klasse gemengd spelen op zondag. Toen ik vorig jaar mijn vwo-eindexamen had gehaald en wat uren stage erop had zitten bij Heinerman Tennis, besloot ik om de tennis lerarenopleiding te gaan doen! Om samen met jeugd en senioren te werken aan persoonlijke doelen en te genieten van de tennissport vind ik ontzettend leuk! Ik kijk er dan ook naar uit om les te geven op TV Nieuwland en TV Metgensbleek, maar ook op andere verenigingen in Amersfoort. Als tennisleraar stel ik plezier hebben voorop. Zeker voor de jeugd vind ik het belangrijk dat kinderen tennis vooral leuk vinden, van daaruit leer je ook het meeste, denk ik."

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 33 455 0654

Tennispark Nieuwland

Nieuwlandseweg 4 gebruik nr 8 voor navigatie!
3824 XT Amersfoort

KVK-nummer

41190643